Παέγια λαχανικών
Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, δοκιμάστε αυτό το λαχταριστό υγιεινό πιάτο, που είναι γεμάτο χρώμα, γεύση και μεσογειακή αύρα!

Υλικά
-
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες περίπου 1 εκ.
-
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
-
150γρ ρύζι για παέγια
-
1 κ.γ. καυτερή καπνιστή πάπρικα
-
περίπου ½ κ.γ. κρόκος
-
2 δάφνες
-
75ml λευκό κρασί
-
600ml ζεστό ζωμό λαχανικών (από 1 κύβο)
-
160γρ αγκινάρες ψητές (από βάζο, στραγγισμένες)
-
175γρ κόκκινες πιπεριές ψητές (από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες)
-
50γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (κατά προτίμηση Καλαμών)
- Για το σερβίρισμα
-
ψιλοκομμένος μαϊντανός
-
φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα που μπαίνει στη φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 8–10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Βήμα 2ο
Προσθέστε τα πράσα και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 3ο
Ρίξτε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέστε την καπνιστή πάπρικα, τον κρόκο και τα φύλλα δάφνης. Ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
Βήμα 4ο
Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, ανακατέψτε καλά και αφήστε το ρύζι να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Αν το ρύζι στεγνώνει, προσθέστε λίγο νερό.
Βήμα 5ο
Προσθέστε τις αγκινάρες, τις πιπεριές και τις ελιές. Ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήστε να μαγειρευτεί χωρίς ανακάτεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Αν το ρύζι δεν είναι αρκετά τρυφερό, σκεπάστε το σκεύος με καπάκι και αφήστε το για ακόμη 5 λεπτά.
Βήμα 6ο
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.