Υγιεινό banana bread
Ένα ζουμερό, πλούσιο και υγιεινό κέικ μπανάνας! Αυτή η συνταγή προσφέρει επιπλέον φυτικές ίνες χάρη στο αλεύρι ολικής άλεσης και τα καρύδια.

Υλικά
-
125ml ηλιέλαιο
-
75γρ. καστανή ζάχαρη
-
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
-
3 αυγά, χτυπημένα
-
100ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
-
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
4 πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες
-
50γρ σταφίδες
-
125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
125γρ αλεύρι ολικής άλεσης
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
-
μια πρέζα αλάτι
-
25γρ ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια φόρμα και τοποθετήστε μια μακριά λωρίδα λαδόκολλας στον πάτο και στα τοιχώματα.
Βήμα 2ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου και τα αυγά. Προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά, έπειτα προσθέστε τις μπανάνες και τις σταφίδες και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 3ο
Κοσκινίστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι πάνω στο μείγμα και χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Βήμα 4ο
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και απλώστε το ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ψήστε για 45–50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά και όταν βυθίσετε ένα ξυλάκι στο κέντρο, αυτό να βγει καθαρό. Αν το κέικ ροδίζει πολύ γρήγορα, καλύψτε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο για τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος.
Βήμα 5ο
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 4–5 λεπτά, μετά ξεφορμάρετε σε μια σχάρα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε.