Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ψάρι επιθυμείτε.
Ψάρι με μυρωδικά ψημένο στη λαδόκολλα
Το ψήσιμο του ψαριού τυλιγμένο στη λαδόκολλα και στο αλουμινόχαρτο είναι πολύ γρήγορο και εύκολο.

Υλικά
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
¼ φινόκιο, λεπτοκομμένο
-
½ κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- φρέσκο θυμάρι
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
1 μεσαία ντομάτα, σε φέτες
- 1 μικρή πιπεριά
- μισό λεμόνι σε φέτες
-
2 φιλέτα ψαριού, περίπου 175γρ το καθένα (π.χ. μπακαλιάρος, λαβράκι ή πέστροφα)
-
Λίγο ελαιόλαδο για το τέλος
-
Χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
-
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
-
1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη (προαιρετικά)
-
2-3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Κόψτε δύο τετράγωνα λαδόκολλας περίπου 40 εκ. x 40 εκ. και δύο τετράγωνα αλουμινόχαρτου στο ίδιο μέγεθος. Τοποθετήστε από ένα τετράγωνο λαδόκολλας πάνω σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου.
Βήμα 2ο
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το φινόκιο και το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τοποθετήστε στα πακέτα με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο τα φιλέτα ψαριού, μοιράστε το μείγμα φινόκιου και κρεμμυδιού και απλώστε από πάνω τις φέτες ντομάτας και λεμονιού.
Βήμα 3ο
Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε μια στύψη λεμονιού και αλατοπιπερώστε. Αν θέλετε, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο άνηθο ή θυμάρι και λίγη κάππαρη.
Βήμα 4ο
Διπλώστε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα πάνω από το ψάρι, κλείνοντας καλά τις άκρες διπλώνοντάς τες δύο φορές για να φτιάξετε ένα σφραγισμένο πακέτο, αφήνοντας όμως ένα μικρό άνοιγμα στην κορυφή για να ρίξετε μερικές κουταλιές λευκό κρασί (αν χρησιμοποιείτε). Ρίξτε το κρασί και κλείστε τελείως το πακέτο, χωρίς όμως να το σφίξετε υπερβολικά, καθώς το πακέτο θα χρειαστεί να φουσκώσει μέσα στο φούρνο κατά το ψήσιμο.
Βήμα 5ο
Τοποθετήστε τα πακέτα σε ένα ταψί και ψήστε για 12-14 λεπτά, ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί καλά. Σερβίρετε τα πακέτα ολόκληρα στα πιάτα, ώστε ο καθένας να τα ανοίξει στο τραπέζι.