*Eυχαριστούμε την Κλεοπάτρα Αρέστη, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, υπ. διδάκτορα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, MSc στην Αθλητική Διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Master Practitioner on Eating Disorders & Obesity, για τη διατροφική ανάλυση των συνταγών
Μπουκατίνι με ελιές, ντοματίνια, κάππαρη και βασιλικό
Ένα πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με μεσογειακό άρωμα και αγνά υλικά, που σίγουρα θα λατρέψετε!

Υλικά
- 250 γρ. μπουκατίνι
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (κομμένες σε ροδέλες ή ολόκληρες)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες ή ολόκληρες και ελαφρώς πατημένες)
- 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Παρμεζάνα ή πεκορίνο
- για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1 πρέζα μπούκοβο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, μέχρι να γίνουν al dente.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά προσέχοντας να μην καεί.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Βήμα 4ο
Ρίχνουμε τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγο μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Βήμα 5ο
Σουρώνουμε τα μπουκατίνι κρατώντας λίγο από το νερό τους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Βήμα 6ο
Ανακατεύουμε καλά, συμπληρώνοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 7ο
Σερβίρουμε τα μπουκατίνι γαρνίροντας με φύλλα φρέσκου βασιλικού και, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.