Ψητό κουνουπίδι με σκόρδο και μαϊντανό
Ένας ιδιαίτερος τρόπος να απολαύσετε το κουνουπίδι, ένα λαχανικό που αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης.

Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Καπνιστή πάπρικα ή κύμινο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα, σχετικά ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 2ο
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα ή το κύμινο.
Βήμα 3ο
Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί το κουνουπίδι και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα στις άκρες και να μαλακώσει στο κέντρο. Στα 15 λεπτά γυρνάμε τα μπουκετάκια να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 4ο
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε το ψητό κουνουπίδι ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.