Ψητές γλυκοπατάτες με φέτα
Εύκολη και νόστιμη πρόταση για ορεκτικό ή κυριώς πιάτο.

Υλικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. καπνιστή ή απλή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Λίγο χυμό λεμονιού ή βαλσαμικό ξίδι για το σερβίρισμα
- Λίγο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα. Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες με βούρτσα γιατί θα τις ψήσουμε με τη φλούδα.
Βήμα 2ο
Τις κόβουμε στη συνέχεια κατά μήκος στη μέση και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από τα υλικά.
Βήμα 3ο
Απλώνουμε τις γλυκοπάτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά.
Βήμα 4ο
Μόλις είναι έτοιμες, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι και, όσο είναι ζεστές, ρίχνουμε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα. Τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού ή βαλσαμικό ξίδι και τις πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό για έξτρα άρωμα.