Αρακάς κοκκινιστός
Ένα παραδοσιακό λαδερό πιάτο που συνοδεύεται τέλεια με λευκό τυρί και δεν πρέπει να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά
2 κ.σ. ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
3 μεσαίες πατάτες (περίπου 650γρ), καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκ.
300γρ κατεψυγμένο αρακά
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τους σπόρους κύμινου. Μόλις αρχίσουν να σιγοψήνονται, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 2ο
Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες με 200ml νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.
Βήμα 3ο
Προσθέτετε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300ml βραστό νερό. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην διαλύονται, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτετε τον αρακά με λίγο επιπλέον νερό αν χρειάζεται, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πίτες ή ρύζι. Μια κουταλιά γιαούρτι φυσικό προσθέτει επίσης ωραία γεύση.