Χούμους κολοκύθας
Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού μεσογειακού ντιπ, με «ζεστή» γεύση, ιδιαίτερο άρωμα και μεταξένια υφή.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
Υλικά
- 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
- 200 γρ. ψητή ή βρασμένη κολοκύθα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
- 1-2 κ.σ. νερό ή ζωμό λαχανικών (για πιο κρεμώδη υφή)
- Αλάτι, πιπέρι
- Κολοκυθόσπορος και πάπρικα ή καπνιστό αλάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με την κολοκύθα, το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο προσθέτοντας, αν θέλουμε πιο «ζεστή» γεύση και άρωμα, και λίγη κανέλα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2ο
Αν μας φανεί ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό για πιο απαλή υφή. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση στις προτιμήσεις μας με αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Βήμα 3ο
Σερβίρουμε το χούμους κολοκύθας γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο, σπόρους κολοκύθας και πάπρικα ή καπνιστό αλάτι.