Μπισκότα μήλου με κανέλα
Μια κλασική φθινοπωρινή συνταγή, ιδανική για πρωινό.
Υλικά
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
3/4 φλιτζάνι πουρές μήλου
-
1,5 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 φλιτζάνια βρόμη
-
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2/3 φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
-
1,5 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη
-
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
-
1 κουτ. γλ. αλάτι χοντρό
-
1 και 1/4 φλιτζανιού κομμάτια μήλου
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνετε 3 ταψιά με λαδόκολλα.
Βήμα 2ο
Ρίξτε το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν καλά (περίπου 1 με 2 λεπτά). Αυξήστε την ταχύτητα στο μέτριο και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τον πουρέ μήλου, τη βανίλια και το αυγό και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν καλά, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 3ο
Προσθέστε τη βρόμη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο μείγμα του λαδιού. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν σχεδόν όλα τα υλικά (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Βήμα 4ο
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από ζύμη και τοποθετήστε τις τουλάχιστον 2,5 εκατοστά μακριά η μία από την άλλη πάνω στο ταψί.
Βήμα 5ο
Ψήστε τα μπισκότα μέχρι οι άκρες να σταθεροποιηθούν και η επιφάνειά τους να φαίνεται στεγνή, αλλά το κέντρο να είναι ακόμα ελαφρώς μαλακό, περίπου 8 με 12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πάνω στις ταψιά σε σχάρες. Σερβίρετε ζεστά ή μεταφέρετε τα μπισκότα στις σχάρες και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως, περίπου 30 λεπτά.