Για μέγιστη απόλαυση, επιλέξτε πλατιά, επίπεδα ζυμαρικά με κυματιστές άκρες, όπως τα mafaldine, ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με pappardelle ή fettuccine.
Ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα και γαρίδες
Ιδανική επιλογή για δείπνο τις καθημερινές.
Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά mafalde ή fettuccine
- 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. αλάτι
- προαιρετικά μερικά φρέσκα ντοματίνια
- 3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 7 κ.σ. ελαιόλαδο
- Περίπου 450 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- Τριμμένο παρμεζάνα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.
Βήμα 2ο
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα 5 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ντομάτες, την πάπρικα, το μπούκοβο, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
Βήμα 3ο
Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και την υπόλοιπη ποσότητα αλατιού (1/2 κ.γ.) και μαύρου πιπεριού (1/4 κ.γ.). Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν ελαφρώς και να μαγειρευτούν εντελώς, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε 1/4 φλ. από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι το νερό να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς, περίπου 1-2 λεπτά.
Βήμα 4ο
Ανακατέψτε το μείγμα με την σάλτσα και τις γαρίδες με τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα νερού από τα ζυμαρικά (1/4 φλ.) αν χρειάζεται για να αραιώσετε τη σάλτσα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα ή και μερικά φρέσκα ντοματίνια κομμένα στη μέση.