Tip: Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω φρέσκα φρούτα.
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα
Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο!
Υλικά
-
200g νιφάδες βρώμης
-
4 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος
-
2 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης)
-
500ml φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
-
80g πεκάν, για το σερβίρισμα
- θαλασσινό αλάτι, για το σερβίρισμα
- για τη σάλτσα
-
8 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
-
100ml φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη
-
¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τη βρώμη, τον λιναρόσπορο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα. Ανακάτεψε καλά. Μοίρασε το μείγμα σε 4 ίσα βαζάκια/δοχεία και άφησέ τα στην άκρη.
Βήμα 2ο
Για τη σάλτσα, βάλε τους χουρμάδες σε ένα μπολ και κάλυψέ τους με ζεστό νερό. Άφησέ τους να μουλιάσουν για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και μετά στράγγισέ τους.
Βήμα 3ο
Βάλε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι. Χτύπα μέχρι να γίνει μια λεία, καραμελένια σάλτσα.
Βήμα 4ο
Μοίρασε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τα 4 βαζάκια με βρώμη, απλώνοντας προσεκτικά σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Βάλε τα βαζάκια στο ψυγείο να πήξουν όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 2 ώρες.
Βήμα 5ο
Για το σερβίρισμα, πρόσθεσε τα πεκάν και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.