Στρογγάνοφ με μανιτάρια
Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας.
Υλικά
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
500γρ μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
-
½ κ.γ. μουστάρδα
-
1 κ.γ. πάπρικα
-
250ml ζωμός λαχανικών (από κύβο)
-
200γρ ρύζι
-
200ml ξινή κρέμα (soured cream)
-
1 λεμόνι, κομμένο σε έξι κομμάτια
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεστάνετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε απαλά για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2ο
Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, έπειτα προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε απαλά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 3ο
Προσθέστε τη μουστάρδα και την πάπρικα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά. Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας καθώς τον προσθέτετε. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ενώ ετοιμάζετε το ρύζι. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε ξεχωριστή κατσαρόλα, μέχρι να γίνει τρυφερό.
Βήμα 4ο
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, απομακρύνετε το μείγμα μανιταριών από τη φωτιά, προσθέστε την ξινή κρέμα και τον χυμό από δύο κομμάτια λεμόνι και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5ο
Σερβίρετε το στρογγανόφ με το ρύζι και τα υπόλοιπα κομμάτια λεμονιού στο πλάι.