Χωριάτικη σαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές και ρεβίθια
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία μας να επιλέγουμε ποικιλία χρωμάτων λαχανικών για να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ279
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ15 λεπτά
Υλικά
- 1 κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ⅓ φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες αν θέλετε
- 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 115 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή κομμένη σε κύβους
- ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα.
Βήμα 2ο
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη ρίγανη. Ρίξτε το μείγμα στη σαλάτα και ανακατέψτε ξανά για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3ο
Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα για να μαριναριστεί ή σερβίρετε αμέσως. Η σαλάτα είναι καλύτερο να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών από την παρασκευή της.