Υλικά

1 μεγάλη γαλλική σαλάτα

1 μοβ κατσαρή σαλάτα

1 ώριμο μεγάλο αβοκάντο

Λίγο χυμό λεμονιού

2-3 κουταλιές της σούπας βρασμένο καλαμπόκι από κονσέρβα

2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο (προαιρετικά)

200 γραμμάρια καπνιστό σολομό

Υλικά για το dressing:

50 γραμμάρια ελαιόλαδο

30 γραμμάρια ξίδι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πολύ καλής ποιότητας

Αλάτι κατά βούληση

1 μικρό κουταλάκι του γλυκού μέλι

Διαδικασία:

Αρχικά φτιάχνουμε το dressing της σαλάτας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι που κλείνει με καπάκι. Ανακινούμε το κλειστό βάζο καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το περνάμε από το χυμό του λεμονιού ώστε να μην μαυρίζει.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ κόβουμε με τα χέρια μας τα σαλατικά. Δεν χρησιμοποιούμε μαχαίρι για το κόψιμο της σαλάτας. Τα περιχύνουμε με λίγο από το dressing και τα τοποθετούμε στο σκεύος που θέλουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε το αβοκάντο σε κομμάτια, το καλαμπόκι στραγγισμένο από τα υγρά της κονσέρβας του και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο. Γαρνίρουμε με τις φέτες του σολομού φτιαγμένες σαν λουλουδάκια. Απολαμβάνουμε αμέσως.