Το πρωί είναι η πιο σημαντική ώρα της ημέρας αφού δίνει το «ρυθμό» για το πώς θα κυλίσει η υπόλοιπη. Το τι καταναλώνουμε αυτή την ώρα «ρυθμίζει» κατά κάποιο τρόπο τον οργανισμό μας για να αποδώσει τα μέγιστα στη συνέχεια.

Ποια πρωινά ροφήματα μας χαρίζουν υγεία και ευεξία;

Διαβάστε επίσης: Χυμός «ABC»: Πώς ενισχύει τη συνολική μας υγεία;

Τα καλύτερα ροφήματα για να ξεκινήσει η μέρα… με το δεξί

Χυμός λεμονιού με μέλι

Συνίσταται να πίνετε ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι το πρωί. Αν το πίνετε με άδειο στομάχι, το σύστημά σας τίθεται σε λειτουργία καύσης λίπους, κάνοντάς σας να αισθάνεστε σε φόρμα και ανάλαφροι όλη την ημέρα.

Τα εν λόγω συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση τυχόν επιβλαβών χημικών ουσιών και τοξινών από το σώμα, ρυθμίζοντας την κίνηση του εντέρου.

Γεμίστε μια κούπα με χλιαρό νερό και προσθέστε μισό χυμό λεμονιού και μια κουταλιά μέλι και απολαύστε, κάνοντας βέβαια και τα απαραίτητα διαλείμματα καθώς η κατανάλωση υπερβολικού χυμού λεμονιού μπορεί να καταλήξει επιβλαβής για την υγεία με την πάροδο του χρόνου.

Νερό «jeera»- κυμίνου

Για ένα πρωινό ρόφημα που ενισχύει μεταξύ άλλων την πέψη, επιλέξτε το νερό κυμίνου. Οι σπόροι «jeera» είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να ανακουφίζουν την οξύτητα και το φούσκωμα και είναι ιδανικοί για επιτάχυνση της απώλειας βάρους.

Μουλιάστε μια κουταλιά της σούπας σπόρους κυμίνου σε ένα ή δύο φλιτζάνια νερό όλη τη νύχτα (μπορείτε πρώτα να «συνθλίψετε» τους σπόρους με έναν πλάστη για να απελευθερώσουν τα φυσικά τους έλαια).

Το πρωί, βράστε το μείγμα για περίπου πέντε λεπτά. Μόλις κρυώσει το νερό, στραγγίξτε τους σπόρους και ρίξτε τους πάνω από πάγο ή ξαναζεστάνετε στη θερμοκρασία που προτιμάτε.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο φυσικό γλυκαντικό ή κανέλα στο ρόφημα για να βελτιώσετε εάν επιθυμείτε τη γεύση. Καταναλώστε το ιδανικά με άδειο στομάχι.

Μηλόξυδο

Ένα σφηνάκι μηλόξυδο με ζεστό νερό το πρωί ενισχύει το ανοσοποιητικό, καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες και συμβάλλει στο υγιές ξεκίνημα της ημέρας. Βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει την κακή χοληστερόλη, βελτιώνει την πέψη και εξισορροπεί το pH του δέρματος.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε για άλλη μια φορά ότι το μηλόξυδο είναι αρκετά όξινο. Πρέπει πάντα να το αραιώνετε και να μην το παρακάνετε.

Τσάι μέντας

Σύμφωνα με μελέτες το φρέσκο τσάι μέντας είναι γεμάτο με πεπτικές και ενισχυτικές ιδιότητες– συν του ότι είναι νόστιμο και περιέχει αμελητέες ποσότητες θερμίδων και ζάχαρης. Επιπλέον, χαλαρώνει τους μύες του παχέος εντέρου και βοηθά στην πέψη.

Για να φτιάξετε το τσάι μέντας από φρέσκα φύλλα:

  • Προσθέστε 5-7 φρέσκα φύλλα μέντας σε μια κούπα
  • Βράστε περίπου 200ml νερό και αφήστε το για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το ρίξετε στα φύλλα.
  • Προσθέστε το νερό στα φύλλα και αφήστε τα για περίπου 5 λεπτά, πριν το πιείτε.
  • Αν σας αρέσει η γεύση των φύλλων της μέντας, μπορείτε να αφήσετε μέσα στο ρόφημα ενώ το πίνετε.

Για να φτιάξετε το τσάι από αποξηραμένη μέντα:

  • Βάλτε το σακουλάκι με την αποξηραμένη μέντα για 3-4 λεπτά μέσα σε βραστό νερό.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε περίπου 200ml νερό μαζί με αποξηραμένα φύλλα μέντας. Μόλις, πάρει βράση το νερό, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείται τα φύλλα και πίνετε το ρόφημα μέντα.

Απολαύστε το μέρα ή και νύχτα…

Και… νερό

Αν ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας, απλώς πιείτε ένα γεμάτο ποτήρι νερό με το που ανοίγετε τα μάτια σας κάθε πρωί και μην το αμελείτε κατά τη διάρκεια της μέρας.