Τα πρωινά δίνουν τον «τόνο» όλης της υπόλοιπης ημέρας. Το καθημερινό τρέξιμο όμως συχνά μας βάζει σε λειτουργία «αυτόματου πιλότου». Η μια μέρα διαδέχεται γρήγορα την άλλη χωρίς καμιά αλλαγή και εν τω μεταξύ οι πιέσεις που εύκολα συσσωρεύονται, μπορεί να εκδηλωθούν ως κόπωση και έλλειψη κινήτρου.

Εάν είστε ακριβώς σε αυτή τη φάση, μάλλον ήρθε η στιγμή να ακούσετε το σώμα σας και να δώσετε στον εαυτό σας τη δέουσα προσοχή και φροντίδα με πρωινές ρουτίνες, ικανές να σας γεμίσουν ενέργεια και καλή διάθεση. Άλλωστε, το πώς ξεκινάμε τη μέρα μας και το πώς την τελειώνουμε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Αφυδάτωση και μεταβολισμός: Πώς σχετίζονται;

Ξεκινώντας τη μέρα με θετικότητα και ζωντάνια

Αφιερώστε 5 λεπτά στον εαυτό σας πριν σηκωθείτε

Όταν ο ήχος του ξυπνητηριού σας ξυπνά (μερικές φορές μάλιστα απότομα), μπορεί να είναι ενοχλητικό. Βάλτε το ξυπνητήρι σας περίπου 5-10 λεπτά νωρίτερα πριν από την ώρα που είναι να σηκωθείτε και χρησιμοποιήστε αυτόν το χρόνο για να καθίσετε στο κρεβάτι, να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές και να βάλετε σιγά σιγά το σώμα και το μυαλό σας σε λειτουργία αφύπνισης. Η βιασύνη και η απότομη ταχύτητα προκαλεί μια ανισορροπία και μια αίσθηση άγχους. Χρειάζεστε κάθε πρωί μερικά επιπλέον λεπτά μόνο για εσάς και αυτός είναι σίγουρα ένας πιο αρμονικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Πρωινή άσκηση

Η κίνηση ενισχύει την ενέργεια και τη ροή, τη μυϊκή λειτουργία, την έναρξη του μεταβολισμού, τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων. Το να αφιερώσετε χρόνο, έστω και λίγα λεπτά, σε μια ήπια δραστηριότητα το πρωί μπορεί πραγματικά να σας προσφέρει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Μπορείτε για παράδειγμα να κάνετε έναν γρήγορο πρωινό περίπατο για 10 λεπτά γύρω από το τετράγωνο. Εάν έχετε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο, μπορείτε να φροντίσετε για μια πρωινή ρουτίνα άσκησης περίπου 30 λεπτών. Η δέσμευση σε μια πρωινή ρουτίνα σημαίνει ότι εκτιμάτε την υγεία σας και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε εύκολα τους στόχους σας για καλή φυσική κατάσταση. Επιπλέον, η άσκηση το πρωί θα ανεβάσει τη διάθεσή σας και την πνευματική σας εστίαση.

Μην ξεχνάτε το πρωινό σας

Το πρωινό γεύμα είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας για να ξεκινήσετε καλά τη μέρα σας. Λειτουργεί σαν καύσιμο για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της κάθε ημέρας. Τα άτομα που δεν τρώνε, συχνά γευματίζουν πιο βαριά το μεσημέρι και γενικά οι διατροφικές τους επιλογές επηρεάζονται αρνητικά. Προτιμάτε να έχετε φρούτα στο πρωινό σας και φροντίστε να πίνετε νερό όλη την ημέρα για να παραμένετε ενυδατωμένοι. Εάν γυμνάζεστε το πρωί, τότε μια μεγάλη μπανάνα ή ένα γιαούρτι με λίγα φρούτα είναι 2 υγιεινές επιλογές που θα σας προσφέρουν ενέργεια.