Όταν πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά εάν είστε κουρασμένοι στη δουλειά, μπορεί να αναζητήσετε ανθυγιεινά σνακ που έχετε μπροστά σας εκείνη τη στιγμή. Μπορείτε όμως και να προετοιμαστείτε κατάλληλα, προσθέτοντας υγιεινά σνακ χαμηλών θερμίδων στη διατροφή σας χωρίς πολλή… ταλαιπωρία.

Οι παρακάτω επιλογές σνακ χαμηλών θερμίδων όχι μόνο θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας αλλά θα σας δώσουν και μια ώθηση ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Σαλάτα «φουλ» στην πρωτεΐνη για να αδυνατίσετε

5 θρεπτικά σνακ που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές

#1 Ποπ κορν

Για να ικανοποιηθεί η λαχτάρα σας για κάτι αλμυρό και τραγανό, επιλέξτε ποπ κορν. Τα ποπ κορν είναι φιλικά προς την καρδιά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πολυφαινόλες και θεωρούνται δημητριακά ολικής αλέσεως. Επίσης, είναι ιδιαίτερα χαμηλά σε θερμίδες αρκεί βέβαια πάντα να τα καταναλώνετε με μέτρο, όπως και όλα τα άλλα σνακ που επιλέγετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

#2 Ψημένος ανανάς

Αν έχετε χρόνο το βράδυ μετά τη δουλειά, ψήστε λίγο ανανά στη σχάρα. Αυτό το φρέσκο φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Έτσι, συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την προώθηση της υγείας της καρδιάς. Επιπλέον, ο ανανάς περιέχει το ένζυμο βρωμελίνη, το οποίο μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή μετά την προπόνηση.

Συνδυάστε λίγο ανανά με τυρί cottage για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης.

#3 Τσιπς γλυκοπατάτας

Τα πατατάκια είναι άλλο ένα αλμυρό και τραγανό σνακ που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι.

Για πατατάκια γλυκοπατάτας:

  • Ξεφλουδίζουμε δύο γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε μια χαρτοπετσέτα και στεγνώνουμε τις φέτες.
  • Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγο αλάτι.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά και έτοιμα.

#4 Κατεψυγμένα σταφύλια

Χρειάζεστε μια μικρή δόση ζάχαρης για περισσότερη ενέργεια; Πάρτε μαζί σας μερικά κόκκινα σταφύλια αφού τα ξεπλύνετε σε κρύο νερό και τα βάλετε σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να ξεπαγώσουν.

Τα κόκκινα σταφύλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ειδικά τη ρεσβερατρόλη, η οποία έχει συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

#5 Καρύδια

Σε σχέση με όλους τους άλλους ξηρούς καρπούς, τα καρύδια έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φυτικής προέλευσης. Περίπου 28 γραμμάρια καρύδια περιέχουν 190 θερμίδες, τέσσερα γραμμάρια πρωτεΐνης και 18 γραμμάρια λίπους (13 γραμμάρια από τα οποία είναι πολυακόρεστα).

Εν συντομία, τα καρύδια είναι ασπίδα για τις αρτηρίες και την καρδιά, λειτουργούν κατά του καρκίνου και του διαβήτη και μπορούν να μας προστατεύσουν από πέτρες στη χολή. Επιπλέον, συμβάλλουν στη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών και προάγουν τον ποιοτικό ύπνο.