Δεν χρειάζεται να το κουνήσετε ρούπι! Oι ασκήσεις Fitball ενδείκνυνται για πλήρη προγράμματα μυϊκής τόνωσης στο σπίτι, διάρκειας περίπου μισής ώρας. Πέραν του ότι η μπάλα είναι κατάλληλη για ασκήσεις εκγύμνασης όλου του σώματος, θεωρείται ιδιαίτερα διασκεδαστική μορφή γυμναστικής και γι’ αυτό προτείνεται σε μικρά παιδιά, ενηλίκους, αλλά και ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Η μπάλα, προσθέτοντας αντίσταση ή υποστήριξη, δίνει καλύτερα αποτελέσματα στην άσκηση, ενώ συγχρόνως βοηθά στη σωστή της εκτέλεση δίχως να επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φυσικοθεραπευτές την προτείνουν συχνά για γυμναστική στο σπίτι, αλλά και ως κάθισμα, αφού σε αντίθεση με πολλές καρέκλες γραφείου εξασφαλίζει τη σωστή στάση του σώματος. Oι ασκήσεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν στην τόνωση και ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και κυρίως των κοιλιακών μυών.

Τι να προσέξετε
Το Fitball είναι από τις ευκολότερες μεθόδους γυμναστικής στο σπίτι, αλλά, αν έχετε προβλήματα με τη μέση σας, καλό είναι, πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα, να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό.

Αν θέλετε μπάλα
• Μπάλες γυμναστικής Fitball (λέγονται, επίσης, και Balance ball, Fitness ball και Pilates ball) θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα αθλητικών ειδών. Κυκλοφορούν σε τρεις διαστάσεις και κοστίζουν περίπου 15 ευρώ.
• Παρότι οδηγός για το σωστό μέγεθος της μπάλας που θα αγοράσετε είναι το ύψος σας, οι αρχάριοι προτείνεται να ξεκινούν με μπάλες των 65 εκ.



Τι προσφέρει το Fitball
• Βελτίωση της στάσης του σώματος.
• Ενδυνάμωση του κορμού.
• Σύσφιγξη των μυών.
• Τόνωση και σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης.