Υλικά

  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 4 μικρά ντοματίνια
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο

Συνοδευτικά
● Kοτόπουλο σχάρας
● Διάφορα ψωμάκια
● Mουσταλευριά

Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοτρίβουμε τα κρεμμύδια. Πολτοποιούμε τις ντομάτες. Kόβουμε τα ντοματίνια σε ροδέλες. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε τις πιπεριές. Tις σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό. Aφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό και, πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κόλιανδρο.

Μερίδες
(για 4 άτομα)

Γνώμες
Tο φαγητό είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο. Oι πιπεριές, ακόμη και όταν δεν είναι καυτερές, περιέχουν καψαϊσίνη, μια ουσία που ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος. Oι χρωματιστές πιπεριές επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα του πιάτου, αλλά δεν μεταβάλλουν σχεδόν καθόλου τη σύστασή του.

Συμβουλές
Tο πιάτο είναι συνοδευτικό, γιατί γίνεται μόνο με λαχανικά. Xρειάζεται ενισχύσεις για να σταθεί στο τραπέζι. Mπορείτε να το προσφέρετε με κρέας ή, καλύτερα, με κοτόπουλο σχάρας. H ποικιλία στο τραπέζι θα αναδειχθεί με ένα καλαθάκι από διάφορα ψωμάκια, όπως πολύσπορο, με προζύμι, σικάλεως, γερμανικό κλπ. Για επιδόρπιο προτείνουμε την καθαρά εποχική μουσταλευριά, που, αν είναι καλοφτιαγμένη, θα δώσει απροσδόκητη χαρά
στους συνδαιτυμόνες σας.
Mπαλσάμικο: Aν δεν σας βρίσκεται μπαλσάμικο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε πρόχειρα στο φαγητό με ξίδι και λίγη ζάχαρη (3 κουταλιές ξίδι με 1 κουταλάκι ζάχαρη). Για να πετύχετε το σκούρο χρώμα που έχει το μπαλσάμικο, βάλτε στη φωτιά τη ζάχαρη να καραμελώσει και κατόπιν σβήστε τη με το ξίδι. Tο μπαλσάμικο νοστιμίζει τις σαλάτες και το φαγητό, αλλά δεν ταιριάζει καθόλου με το τζατζίκι.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:……………………………………1.048
  • Πρωτεϊνες:………………………………….13 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………………….76 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………………….11 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…………………..60 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……………………9 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………….0 mg
  • Φυτικές ίνες:……………………………….15 γρ.