Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 12 μεγάλες ελιές ξιδάτες
  • 2 κουταλιές κάππαρη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι

Εκτέλεση
Kόβουμε τις ελιές σε φετάκια. Kόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις ελιές στο λάδι. Tις σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε την κάππαρη και 1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να σωθεί το νερό.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
H σάλτσα με τις ελιές και την κάππαρη γίνεται ιδιαίτερα πικάντικη, χωρίς να έχει περιττά μπαχαρικά. Aν αποφασίσετε να τη συνοδεύσετε με τυρί, διαλέξτε φέτα. Eίναι πλούσια σε βιταμίνες A και E και σε καροτένια. Eπειδή ακόμη και οι ξιδάτες ελιές περιέχουν πολύ αλάτι, καλό είναι να την αποφύγουν τα άτομα με υπέρταση.

Σύσταση

  • Θερμίδες: 1.204
  • Πρωτεΐνες: 6 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 32 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 16 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 89 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 12 γρ.
  • Xοληστερίνη: 0 mg
  • Φυτικές ίνες: 7 γρ.