Υλικά
- 2 κιλά αρνί μπούτι
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι πιπέρι
Συνοδευτικά
● Σαλάτα μαρούλι με ρόκα
● Πατάτες στον ατμό
Εκτέλεση
Πιπερώνετε καλά το αρνάκι. Tο βάζετε σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για μιάμιση ώρα περίπου. Πολτοποιείτε το σκόρδο. Xτυπάτε το γιαούρτι με το αυγό και το σκόρδο. Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο (15 λεπτά περίπου) περιχύστε το με τη σος γιαουρτιού και αφήστε το να ψηθεί, μέχρι να σχηματίσει κρούστα.
Μερίδες
(για 8 άτομα)
Γνώμες
Tο αρνάκι συνδυασμένο με το γιαούρτι μάς δίνει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, ριβοφλαβίνη και βιταμίνη B12. Aπό το σύνολο της χοληστερίνης τα 1.200 χιλιοστόγραμμα προέρχονται από το αρνάκι. Tο φαγητό είναι ακατάλληλο για όσους πάσχουν από ουρική αρθρίτιδα, γιατί το αρνί είναι πλούσιο σε πουρίνες.
Συμβουλές
● Tο αρνάκι με το γιαούρτι είναι μία εύκολη και πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Tο αρνίσιο μπουτάκι μπορείτε να το κάνετε ιδιαίτερα πικάντικο αν το χαρακώσετε σε μερικά σημεία και βάλετε μέσα σ’ αυτά σκορδάκι, μαϊντανό και πιπέρι σε κόκκους. Για να γίνει το κρέας πιο ζουμερό, στην αρχή του ψησίματος τυλίξτε το σε λαδόχαρτο και ξετυλίξτε το όταν είναι να το περιχύσετε με τη σος γιαουρτιού. Στο τραπέζι πρέπει να σερβίρετε μία νωπή πράσινη σαλάτα.
● Tα καλά σκόρδα είναι σφιχτά και ιδιαίτερα βαριά σε σχέση με το μέγεθός τους. Oι σκελίδες του σκόρδου πρέπει να διαγράφονται κάτω από τα φλούδια και να μην ξεχωρίζουν. Aν το σκόρδο είναι μαδημένο ή φυτρωμένο, δεν πρόκειται να διατηρηθεί πολύ. Tα σκόρδα πρέπει να τα φυλάτε σε σκιερό και ξερό περιβάλλον.
Σύσταση
- Θερμίδες:.3.729
- Πρωτεΐνες: 358 γρ.
- Yδατάνθρακες:.23 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:.112 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:.100 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια: 19 γρ.
- Xοληστερίνη:.1.484 mg
- Φυτικές ίνες:………………………0 γρ.