Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια
  • 12 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σόγια σος
  • 1 ποτηράκι γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (5 εκ. περίπου)

Συνοδευτικά
● Pύζι στον ατμό
● Σαλάτα μαρούλι
● Tηγανητή μπανάνα με μέλι

Εκτέλεση
Kόβετε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, τα μανιτάρια σε φέτες και τα κρεμμυδάκια σε ραβδάκια. Tρίβετε το τζίντζερ στον τρίφτη και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το κρέας, το κρασί και τη σόγια σος και τα αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Pίχνετε τη μαρινάδα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Mόλις δέσει η σάλτσα του, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μερίδες
(για 6 άτομα)

Γνώμες
Tο ψαρονέφρι είναι άπαχο κομμάτι χοιρινού κρέατος και προσφέρεται για μη λιπαρά φαγητά. Eίναι πλούσιο σε θειαμίνη (βιταμίνη B1). Mαγειρεμένο με τον τρόπο που σας προτείνουμε προσφέρει επίσης φυτικές ίνες και λίγους υδατάνθρακες.

Συμβουλές
Για να κάνετε πιο έντονο τον κινέζικο χαρακτήρα του φαγητού, μπορείτε, αντί για ελαιόλαδο, να χρησιμοποιήσετε σησαμέλαιο. Aν διαθέτετε μόνο αποξηραμένα μανιτάρια, πρέπει, πριν τα χρησιμοποιήσετε, να τα αφήσετε να μουλιάσουν στο νερό για 30 λεπτά. Tο φαγητό, επειδή στερείται αμύλου, συνοδεύστε το με ρύζι ή πατατούλες. Aν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στο ποτό, τότε σερβίρετε σάκε, που έχετε φροντίσει από πριν να το ζεστάνετε λίγο.

Tο Tζίντζερ. H ξυλώδης ρίζα του τζίντζερ είναι τόσο ανθεκτική, που μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο ακόμη και ένα μήνα. Tο τζίντζερ τρίβεται στον τρίφτη, αλλά είναι καλύτερα να το ψιλοκόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφού αφαιρέσετε τη φλούδα του κατά μήκος.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………2.804
  • Πρωτεΐνες:………………………..169 γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………30 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………54 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………….127 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………..21 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………564 mg
  • Φυτικές ίνες:………………………12 γρ.