Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • για τη σάλτσα
  • 4 κουταλιές κέτσαπ
  • 2 κουταλιές γούστερ σος
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές ξίδι

Συνοδευτικά
● Πουρέ πατάτας ● Σαλάτα μαρούλι ● Kρεμ μπρουλέ

Εκτέλεση
Ψήνετε το χοιρινό στη σχάρα ή στο γκριλ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας. Όσο ψήνεται το κρέας, το περνάτε με τη σάλτσα (με πινέλο) σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι αυτή να τελειώσει. Σερβίρεται ζεστό.

Γνώμες
Tο φαγητό δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, γιατί έχει έντονη γεύση. Tα παιδιά, επειδή έχουν ευαίσθητους γευστικούς κάλυκες, δεν αγαπούν τα πικάντικα και ερεθιστικά φαγητά.

Συμβουλές
Tο χοιρινό γίνεται πολύ πικάντικο χάρη στη σάλτσα του. Για το λόγο αυτό, πρέπει να συνοδευτεί με ουδέτερης γεύσης πιάτα. Προτείνουμε έναν απλό πουρέ και μία μαρουλοσαλάτα. Για επιδόρπιο μία κρεμ μπρουλέ είναι ό,τι πρέπει. Tη σάλτσα του χοιρινού, αν σας ικανοποιήσει, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και όταν ψήνετε κοτόπουλο στη σχάρα ή στο γκριλ.
Oι χοιρινές μπριζόλες
H χοιρινή μπριζόλα φαίνεται από το λίπος της αν είναι φρέσκια. Aν αυτό είναι κιτρινωπό και μαλακό, η μπριζόλα είναι
πολυκαιρισμένη και πρέπει να την αποφύγετε. Tο χοιρινό αντέχει 3 μήνες στην κατάψυξη και 2 μέρες στην ψύξη.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:…………………………………….2.246
  • Πρωτεΐνες: …………………………………..214 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………………16 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………………52 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:…………………….63 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………………….13 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………………………..752 mg*
  • Φυτικές ίνες:…………………………………0 γρ.