Για 8 άτομα


• 1 κατσαρολάκι
• 1 γαβάθα
• 1 ξύλινη κουτάλα


• 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (75%)
• 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
• 4 κουταλιές ελαφρά καβουρδισμένο σουσάμι
• 50 γρ. κακάο (άγλυκο)
• 25 γρ. βούτυρο


1. Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα σε μια γαβάθα.
2. Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.
3. Mόλις πάρουν βράση, κατεβάστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάστε το περιεχόμενό του στη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
4. Προσθέστε στο μείγμα το καβουρδισμένο σουσάμι, ανακατέψτε καλά και βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
5. Στη συνέχεια, πλάστε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τυλίξτε τα στο κακάο και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.


TipAν οι τρούφες προορίζονται για ενηλίκους, μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κουταλιές ρούμι, ουίσκι ή κονιάκ. Γίνονται πολύ νόστιμες.