Oι ασκήσεις που σας προτείνουμε είναι σχεδιασμένες για να δυναμώνουν τα πιο βασικά σημεία στήριξης του σώματος: τον αυχένα, τις ωμοπλάτες, τα πλευρά και τη λεκάνη. Αυτά είναι και τα σημεία που επιβαρύνονται περισσότερο από την ακινησία και την καθιστική ζωή. Με την άσκηση, οι ωμοπλάτες και η λεκάνη δυναμώνουν και αποκτούν μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά και σταθερότητα, πράγμα που βοηθά στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος. Παράλληλα, θα γυμναστούν και οι εσωτερικοί μύες της κοιλιάς και της λεκάνης. Αν μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής τους φαντάζεστε τις λεπτομέρειές τους στο νου σας, θα πιάσετε τον εαυτό σας να επαναφέρει ασυναίσθητα το σώμα σας στη σωστή στάση. Μετά από λίγο καιρό, ο τρόπος που στέκεστε θα βελτιωθεί, καθώς θα έχουν δυναμώσει όλες οι ομάδες των μυών που στηρίζουν τον κορμό και τη σπονδυλική στήλη (και συνεπώς θα βελτιωθεί και η λειτουργία όλων των ζωτικών οργάνων, όπως οι πνεύμονες, η καρδιά, τα νεφρά), ενώ οι αρθρώσεις, οι σύνδεσμοι και οι τένοντές σας θα γίνουν πολύ πιο ελαστικοί και ευέλικτοι. Επιπλέον, όποτε σας απορροφά η εργασία σας και ξεχνιέστε, δεν θα φθείρετε τον οργανισμό σας περισσότερο καμπουριάζοντας με τις ώρες.


Το λάστιχο ή αλλιώς τον ελαστικό ιμάντα γυμναστικής θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με αθλητικά είδη. Το φάρδος του είναι σταθερό (περίπου 7 εκ.), ενώ γενικά έχει διαβαθμίσεις δυσκολίας που αντιστοιχούν σε διάφορα χρώματα. Για την άσκηση 3 ζητάτε το κόκκινο λάστιχο που δεν είναι ιδιαίτερα σκληρό. Κοστίζει 3-5 ευρώ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν νιώθετε πιασμένοι, για καλύτερο τέντωμα της πλάτης και των χεριών.


Θα τη βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα αθλητικών ειδών ως «μπάλα γυμναστικής». Κανονικά ονομάζεται ελβετική μπάλα σταθεροποίησης και βγαίνει σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με τη διάμετρό της (35-85 εκ.). Εσείς χρειάζεστε ένα μέσο μέγεθος, δηλαδή περίπου 55 εκ. Κοστίζει περίπου 20 ευρώ και πέρα από τις παραπάνω ασκήσεις, θα σας φανεί ιδιαίτερα ανακουφιστική αν τη χρησιμοποιήσετε και ως καρέκλα γραφείου. Βοηθά στη διατήρηση της σωστής και ευθυγραμμισμένης στάσης της πλάτης.