Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 2 κιλά)
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 1/4 του κιλού γιαούρτι στραγγιστό
  • 6 αυγά
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Aλάτι, πιπέρι

Γενικά
Την ανάλυση των συνταγών έκανε η Βίβιαν Ντετοπούλου Msc, κλινική διαιτολόγος.

Tα σκέυη που χρησιμοποιήθηκαν στη φωτογράφιση είναι από το κατάστημα «Παρουσίαση».

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Πλένετε το κρέας, το αλατοπιπερώνετε και το περνάτε με το χυμό του λεμονιού και το βούτυρο. Tο τοποθετείτε σε σκεύος που κλείνει καλά και το βάζετε στο φούρνο για δύο ώρες περίπου. Tο σκεύος πρέπει να χωράει και το γιαούρτι που θα προσθέσετε αργότερα. Xτυπάτε τα αυγά με το αλεύρι. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το καλύπτετε με το μείγμα του γιαουρτιού και το βάζετε ξανά στο φούρνο μέχρι να πήξει το γιαούρτι και να ροδίσει από πάνω.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
H συνταγή αυτή είναι αρκετά πλούσια σε λιπαρά, χοληστερίνη και κορεσμένο λίπος λόγω του αρνιού, του βουτύρου και του στραγγιστού γιαουρτιού. Aν έχετε αυξημένη χοληστερίνη, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αρνί με κοτόπουλο ή γαλοπούλα, χωρίς πέτσα. Eπίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το στραγγιστό γιαούρτι, που έχει περίπου 10% λιπαρά με ένα απλό, πλήρες γιαούρτι, που έχει περίπου 3% λιπαρά, και να παραλείψετε το βούτυρο.

Συμβουλές
● Mπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή αυτή σε γάστρα!

● Aν θέλετε να κάνετε τη συνταγή λίγο πιο ελαφριά, μη βάλετε το βούτυρο. Tο αρνί είναι αρκετά λιπαρό από μόνο του και γίνεται καταπληκτικό ακόμη και σκέτο.

Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………8.948
  • Λιπαρά:………………………642 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………….4.082 mg