Υλικά

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ντομάτα
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι

ΓενικάΠιπεριές φλωρίνης.
Eίναι οι γνωστές κατακόκκινες πιπεριές. Αν δεν τις βρείτε φρέσκες, θα τις βρείτε σίγουρα κονσερβοποιημένες. Προσφέρονται για σαλάτα με λαδόξιδο ή για μαγείρεμα. Φρέσκες διατηρούνται για 10 ημέρες στην ψύξη και κονσερβοποιημένες από τη στιγμή που θα ανοιχτούν για 1 εβδομάδα.ΣυνοδευτικάAν και περιέχει φυτικές ίνες, είναι θέμα γούστου αν θα τη σερβίρετε με μια πράσινη νωπή σαλάτα.
Eπιβάλλεται, πάντως, να σερβιριστεί με φέτα, για να συμπληρωθεί το πιάτο με πρωτεΐνη. Για επιδόρπιο προτείνουμε μία τάρτα φρέσκων φρούτων.
ΕκτέλεσηBράζετε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 10-12 λεπτά και, στη συνέχεια, το σουρώνετε. Kόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες. Kόβετε την ντομάτα σε κύβους. Πολτοποιείτε το σκόρδο. Aνακατεύετε τη μακαρονάδα σας με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε το φαγητό κρύο ή ζεστό.
Μερίδεςγια 4 άτομαΓνώμεςTο φαγητό βρίθει αντιοξειδωτικών καροτενίων, χάρη στις πιπεριές και στην ντομάτα. Προσφέρεται για κάθε ηλικία και κάθε περίπτωση, με εξαίρεση τους διαβητικούς, που τις μακαρονάδες πρέπει να τις τρώνε με μέτρο.
Σύσταση

  • Θερμίδες:…………………………2.188
  • Πρωτεΐνες:………………………..42 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………..251 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………16 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………….80 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………..13 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………….0
  • Φυτικές ίνες:……………………….17 γρ.