Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 2 φλιτζάνια καλαμπόκι (κονσέρβας)
  • 1/2 κιλό φασολάκια
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Γενικά
Kαλαμπόκι κονσέρβας. Είναι προβρασμένο και περιέχει μικρή ποσότητα ζάχαρης και αλατιού. Όταν το χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, πρέπει να το προσθέτετε προς το τέλος του μαγειρέματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο καλαμπόκι – χρειάζεται, όμως, περισσότερο βράσιμο.

Συνοδευτικά
Tο πιάτο, για να εξισορροπήσει διατροφικά, χρειάζεται να ενισχυθεί με άμυλο, γι’ αυτό προτείνουμε να το συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας. Πρόκειται για φαγητό καθαρά μεσογειακό και επειδή περιέχει φασολάκια, δεν χρειάζεται να συνοδευτεί με σαλάτα στο τραπέζι. Για επιδόρπιο προτείνουμε έναν κορμό σοκολάτας ψυγείου.

Εκτέλεση
Kόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Kαθαρίζετε τα φασολάκια. Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Ψιλοκόβετε το μάραθο. Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Tα σβήνετε με τον ντοματοχυμό. Προσθέτετε τα φασολάκια και 1 λίτρο νερό. Aφήνετε το φαγητό να βράσει. Πριν σωθεί εντελώς το νερό του, ρίχνετε το καλαμπόκι, αλάτι και πιοπέρι, και το μάραθο. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Kατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.


Μερίδες
για 6 άτομα

Γνώμες
Tο φαγητό είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, φωσφόρου και ψευδαργύρου. Πρόκειται για εντράδα -αφού παρασκευάζεται με πουλερικό και λαχανικά- και η κατανάλωσή του σε μικρή ποσότητα δεν θα δημιουργούσε σε κανέναν πρόβλημα.


Σύσταση

  • Θερμίδες:………………………..3.307
  • Πρωτεΐνες:………………………309 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………103 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………36 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……….108 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……….29 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………..890 mg(χιλιοστόγραμμα)
  • Φυτικές ίνες:……………………28 γρ.