Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Aυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν, έχουν ένα ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Lancet», όσοι είχαν υπερχοληστεριναιμία και κατανάλωναν 2 μέτρια καρότα (περίπου 200 γρ.) κάθε μέρα, είδαν τη χοληστερίνη τους να πέφτει κατά 10-20%, ενώ όσοι ακολούθησαν την ίδια διατροφική συνήθεια, χωρίς να έχουν πρόβλημα υπερχοληστεριναιμίας, διατήρησαν τη χοληστερίνη τους σε φυσιολογικά επίπεδα.
Kαρότο για τη χοληστερίνη
Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Aυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν, έχουν ένα ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Lancet», […]