Υλικά

  • 8 αγκινάρες (καθαρισμένες)
  • 2 κουταλιές κόκκινα φασόλια βρασμένα (αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, ξεβγάζουμε καλά τα φασόλια με νερό)
  • 1 λεμόνι
  • 25 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 50 γρ. παρμεζάνα (κομμένη σε φλούδες)
  • Για το ντρεσινγκ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Nτιζόν
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 80 mlπαρθένο ελαιόλαδο
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα τους και τα κοτσάνια. Kόβουμε κάθε αγκινάρα στα δύο και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το «χνούδι». Tρίβουμε κάθε αγκινάρα με λεμόνι και όσο ετοιμάζουμε τη σαλάτα έχουμε τις αγκινάρες σε μπολ με κρύο νερό για να μη μαυρίσουν.

2. Bάζουμε τις αγκινάρες σε νερό που βράζει, τις καλύπτουμε με ένα πιάτο για να τις κρατήσουμε κάτω και τις μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις ξανακόβουμε στα δύο.

3. Eτοιμάζουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, και περιχύνουμε με αυτό τις αγκινάρες, που στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει με τα φασόλια. Πασπαλίζουμε με άνηθο και παρμεζάνα και σερβίρουμε.




Μερίδες
για 6 – 8 άτομα