Υλικά

  • 500 γρ.ζυμαρικά λινγκουίνι
  • 100 ml λάδι
  • 1 κρεμμύδι (περασμένο στο μπλέντερ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 700 γρ.κολοκυθάκια (κομμένα σε στικς)
  • 0,5 γρ. σαφράν
  • 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1.Bγάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

2. Bάζουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το σαφράν και ανακατεύουμε.

3. Bράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με τυρί και τα σερβίρουμε ζεστά.




Μερίδες
για 4 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News