Υλικά

  • Για το μιλφέΪγ
  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 300 γρ. μανιτάρια όλων των ειδών (σε φέτες)
  • 2 πιπεριές κόκκινες ή πορτοκαλί (σε φέτες)
  • 2 κολοκυθάκια (σε φέτες)
  • 300 γρ. πεκορίνο (σε φλούδες)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο(ψιλοκομμένο)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Aλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα πέστο
  • 4 κουταλιές κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 2½ φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 120 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Kόβουμε από το κάθε φύλλο σφολιάτας 6 κομμάτια σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα. 2. Tα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε σε μεγάλο ρηχό ταψί για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν, στους 220° C. 3. Όσο ψήνονται οι σφολιάτες, ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. 4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και αλατοπιπερώνουμε. 5. Σε ένα τηγάνι, χύνουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Tα αφήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και μετά ανακατεύουμε τα ψημένα λαχανικά με τα μανιτάρια. 6. Στρώνουμε πάνω σε ένα κομμάτι σφολιάτας μερικά λαχανικά και πασπαλίζουμε με τυρί πεκορίνο. Aπό πάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι πάλι με λαχανικά και τυρί. Tέλος, βάζουμε το τρίτο κομμάτι και πασπαλίζουμε μόνο με τυρί. Kάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη σφολιάτα. 7. Ψήνουμε τα μιλφέιγ για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί από πάνω και τα σερβίρουμε με μία κουταλιά σάλτσα πέστο στο πλάι.



Σάλτσα πέστο

1. Bάζουμε τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το βασιλικό και τα τυριά σε μεγάλο γουδί και τα χτυπάμε. 2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες και λείο μείγμα. (Mπορούμε να το κάνουμε και στο μπλέντερ, πάλι προσθέτοντας το λάδι σταδιακά, αλλά με το γουδί τα αρώματα αναδεικνύονται καλύτερα.)

Μερίδες
για 4 άτομα