ΜερίδεςΓια 4 άτομα Υλικά
- 500 γρ. μούρα (εμείς χρησιμοποιήσαμε φράουλες, φραμπουάζ και φραγκοστάφυλα)
- 8-10 σαβουαγιάρ
- 1 φλιτζάνι δημητριακά
- ολικής άλεσης
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- (ή όποιο άλλο κρεμώδες, ανάλατο τυρί, ακόμη και χαμηλών λιπαρών)
- 250 γρ. σαντιγί χαμηλών λιπαρών (έτοιμη από τα ψυγεία του σουπερμάρκετ)
Εκτέλεση1. Πλένουμε (ή ξεπλένουμε, αν πρόκειται για φρούτα σε κονσέρβες) όλα μας τα μούρα. Κόβουμε
τις φράουλες στη μέση.
2. Ανακατεύουμε καλά το τυρί με τη σαντιγί και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Στη βάση ενός μεγάλου γυάλινου μπολ απλώνουμε τα μισά σαβουαγιάρ, τα μισά δημητριακά και περίπου το μισό από το μείγμα του τυριού. Στρώνουμε τα μισά από
τα μούρα μας από πάνω. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση
από σαβουαγιάρ, δημητριακά, τυρί, μούρα. Αν έχει περισσέψει μείγμα τυριού-σαντιγί, στολίζουμε το γλυκό με αυτό και με μερικά ακόμη από τα φρούτα.
4. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.