Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η ζέστη μας κάνει να λιώνουμε. Οι υψηλές θερμοκρασίες όμως δεν πρέπει να μας επηρεάζουν ώστε να παραμελούμε την ομορφιά μας. Αντιθέτως, εύκολα μπορούμε να δείχνουμε περιποιημένες αλλάζοντας μερικά πράγματα από την καθημερινή μας ρουτίνα και υιοθετώντας ορισμένες βασικές καλοκαιρινές φροντίδες.

Η νούμερο ένα φροντίδα είναι η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο. Αν έχετε στο μυαλό σας ότι η ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος για τη γήρανση του δέρματος και ότι δεν μαυρίζουμε μόνο στην παραλία αλλά και την ώρα που περπατάμε στο δρόμο, τότε πρέπει πάντα να φοράτε αντιηλιακό όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στα σημεία που βρίσκονται εκτεθειμένα όπως ο λαιμός, το ντεκολτέ, οι ώμοι και τα χέρια κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι.

Μία άλλη εξίσου σημαντική φροντίδα είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το δέρμα διψάει όπως και ο οργανισμός και καθώς αυτή την εποχή πίνετε περισσότερο νερό, την ίδια ανάγκη για περισσότερη υγρασία έχει το δέρμα σας. Για αυτό μην αμελείτε να το ενυδατώνετε πρωί και βράδυ.

Όσο για το μακιγιάζ, υπάρχει μία θεωρία που ακολουθώ. Όσο πιο ελαφρά είναι τα ρούχα τόσο πιο ελαφρύ πρέπει να είναι και το μακιγιάζ. Το να φοράτε μέικ απ το πρωί είναι σαν να φοράτε πουλόβερ στους 35 βαθμούς. Εκτός ότι φαίνεται υπερβολικό τα πολλά προϊόντα επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Αφήστε το λοιπόν στην άκρη και προτιμήστε στη θέση του μία αντιηλιακή κρέμα με χρώμα. Αν υπάρχει κάποια ατέλεια που θέλετε να καλύψετε, χρησιμοποιήστε τοπικά κονσίλερ. Μία ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά στα μάτια, μάσκαρα, ρουζ και ένα λιπγκλος στα χείλη, μέσα σε ένα λεπτό είσαστε έτοιμες, όμορφες και περιποιημένες.