Μέχρι και το τέλος του μήνα έχετε την ευκαιρία να εξεταστείτε και να ενημερωθείτε δωρεάν για το διαβήτη. Μία κινητή μονάδα θα βρίσκεται από τις 24 ως τις 26 Οκτωβρίου στη Μαρίνα του Φλοίσβου, στις 27 και τις 28 στην Κεντρική Πλατεία του Υμηττού και στις 29 και τις 30 στην Πάτρα.

Πρόκειται για το Changing Diabetes Bus όπου μπορείτε – με τη βοήθεια ειδικών – να μετρήσετε το σάκχαρο του αίματός σας, να ενημερωθείτε για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που διατρέχετε να εμφανίσετε διαβήτη και επίσης να πάρετε πληροφορίες για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ορθή αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη. Όλοι επίσης μπορούμε να κάνετε ήπια γυμναστική, δοκιμάζοντας να παίξετε Nintendo Wii.

Η κινητή αυτή μονάδα έχει διανύσει περισσότερα από 100. 000 χιλιόμετρα σε όλη την υφήλιο. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν επισκεφθεί την κινητή μονάδα 6.327 άτομα και έχουν κάνει μετρήσεις σακχάρου αίματος περισσότερα από 5.113 άτομα.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk που στη χώρα μας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με χορηγό επικοινωνίας τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη:
Αν είστε διαβητικοί, γυμναστείτε!
http://www.vita.gr/html/ent/600/ent.4600.asp

Για παιδιά «ελεύθερα» από το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/829/ent.5829.asp

Zώντας με το διαβήτη. Eρωτική ζωή χωρίς προβλήματα!
http://www.vita.gr/html/ent/123/ent.1123.asp

H ημερίδα του Vita για το διαβήτη
http://www.vita.gr/html/ent/029/ent.6029.asp

Διαβήτης: Τα μικρά, καθημερινά πράγματα κάνουν τη διαφορά
http://www.vita.gr/html/ent/394/ent.6394.asp