Υλικά

  • 12 μύδια
  • 12 γυαλιστερές
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό και, μόλις βράσει, ρίχνετε τα όστρακα, σκεπάζετε με το καπάκι και τα αφήνετε για 5 λεπτά, ώστε να ανοίξουν. Κατόπιν, τα βγάζετε από την κατσαρόλα και αφαιρείτε τη σάρκα τους. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σοτάρετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα, τη ρίγανη, το κρασί, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράζουν για 10-15 λεπτά. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτετε και τη σάρκα των θαλασσινών. Απλώνετε τα θαλασσινά με τη σάλτσα τους πάνω σε κομμάτια λαγάνας, τα οποία έχετε ανοίξει στη μέση, και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Γνώμες
Η προσθήκη της σάλτσας στη λαγάνα κάνει το γεύμα πληρέστατο, αφού το εμποτίζει με πρωτεΐνες και μάλιστα υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες αποτελούν δομικό συστατικό του μυϊκού μας συστήματος και βασικό συστατικό πολλών οργανικών συστημάτων. Παράλληλα, προσφέρει σημαντικά ποσά απαραίτητων πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Σύσταση

  • (χωρίς τη λαγάνα)
  • Θερμίδες……………….227,8
  • Χοληστερίνη…………..28 mg
  • Λιπαρά………………….15,74 γρ.