Υλικά
- 1 κιλό χταποδάκια
- 2 σγουρά μαρούλια
- 1 ματσάκι ρόκα
- Για τη σος
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές μουστάρδα
- 4 κουταλιές καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
- 4 κουταλιές μπαλσάμικο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα χταποδάκια. Έπειτα τα βράζετε, τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Κατόπιν, πλένετε τη ρόκα και τα μαρούλια και τα κόβετε με το χέρι. Αναμειγνύετε τα λαχανικά με τα χταποδάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την καρυδόψιχα, το μπαλσάμικο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι, και περιχύνετε με αυτήν τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Γνώμες
Γεύμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τους ιστούς των περισσότερων συστημάτων του σώματός μας από την καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών και, παράλληλα, δρουν αντιγηραντικά.
Σύσταση
- Θερμίδες………………450
- Χοληστερίνη………….160 mg
- Λιπαρά …………………24,6 γρ.