Υλικά

  • (Για 10 άτομα)
  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 2 αυγά
  • 1½ φύλλο ζελατίνας
  • 12 φράουλες
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι
  • 130 γρ. σουσάμι
  • Κανέλα

Γενικά
330 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, λιώνετε 60 γρ. ζάχαρη σε 2 κουταλιές νερό και, όταν πάρει καστανό χρώμα, προσθέτετε το μέλι, το σουσάμι και την κανέλα. Απλώνετε το μείγμα ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές μεμβράνες μέχρι να γίνει ένα ψιλό φύλλο από παστέλι. Χτυπάτε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το λεμόνι σε μπεν μαρί και, μόλις δέσουν, βγάζετε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτετε τη μουλιασμένη ζελατίνη και το γιαούρτι. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη και βάζετε το μείγμα σε φορμάκια, που αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες. Σερβίρετε τη μους με κομμάτια παστελιού και φράουλας.