Υλικά
- Για το πανάρισμα
- Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά χτυπημένα
- Λίγο panko (ιαπωνική γαλέτα, που μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με ασιατικά τρόφιμα ή σε μεγάλα σουπερμάρκετ στο τμήμα των έθνικ προϊόντων)
- Για το πεπόνι
- 12 κύβους πεπόνι (σε διαστάσεις 2 εκ. Χ 2 εκ.)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Λίγο αλάτι
- Για την κρέμα
- 300 γρ. μανούρι
- 160 γρ. γάλα φρέσκο
- Πιπέρι λευκό
- Πιπέρι ροζ
Εκτέλεση
Αλατίζετε ελαφρά το πεπόνι και το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώστε να κρυώσει καλά, χωρίς όμως να παγώσει. Με γρήγορες κινήσεις, πανάρετε τα κομμάτια πεπονιού με την εξής σειρά: αλεύρι – αυγό – γαλέτα. (Προσοχή! Χρειάζεται πολύ ελαφρύ πανάρισμα.) Τηγανίζετε τους κύβους για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει αρκετό λάδι στο τηγάνι, το οποίο έχει κάψει καλά. Μεταφέρετε τα κομμάτια πεπονιού σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε καλά το γάλα, χωρίς όμως να βράσει. Κατόπιν, χτυπάτε για 3΄ στο μπλέντερ (σε δυνατή ταχύτητα) το μανούρι, το γάλα και το λευκό πιπέρι. Αδειάζετε το μείγμα σε μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρετε με λίγο ροζ πιπέρι και δίπλα το πεπόνι.
Συμβουλές
Αντί για την ιαπωνική γαλέτα, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε την κλασική, απλώς με την «panko» γίνεται ένα πολύ ελαφρύ πανάρισμα και το πεπόνι παραμένει φρέσκο και ζουμερό, αποκτώντας ταυτόχρονα τραγανή κρούστα.