Υλικά

  • (Για 12 άτομα)
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  • 3 φλιτζανάκια εσπρέσο
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • Κακάο

Γενικά346 θερμίδες η μερίδα ΕκτέλεσηΧτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν. Σε ένα μπολ, βάζετε τη μισή ποσότητα ζεστού εσπρέσο, τα φύλλα ζελατίνας (που είχατε σε κρύο νερό) και το κονιάκ και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν. Προσθέτετε το μείγμα της κρέμας και χτυπάτε για άλλα 2΄. Μουσκεύετε με γρήγορες κινήσεις τα σαβουαγιάρ στον υπόλοιπο εσπρέσο και φτιάχνετε σε ένα πυρέξ 2 στρώσεις σαβουαγιάρ-κρέμας. Πασπαλίζετε με κακάο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες. ΓνώμεςΧάρη στο τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, το τιραμισού προσφέρει βιταμίνες Α και D, άφθονο ασβέστιο και σίδηρο.