Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 700 γρ. μοσχαράκι σε κομμάτια
  • 2 κυδώνια (καθαρισμένα και κομμένα στα έξι)
  • 8 κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρετε ελαφρά το κρέας στο λάδι και το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Αφού ροδίσει, συμπληρώνετε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό και αφήνετε να σιγοβράσει. Σε τηγάνι, βάζετε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά προσέχοντάς τη συνεχώς και, μόλις λιώσει, ρίχνετε το βούτυρο και τα κυδώνια, και τα ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνετε με κονιάκ, προσθέτετε τα κάστανα, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί από το μοσχάρι. Αφήνετε το φαγητό σε δυνατή φωτιά και, μόλις ψηθούν τα κυδώνια, προσθέτετε το κρέας και σερβίρετε.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Του συμπλέγματος Β
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο