Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 350 γρ. ρεβίθια
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
592 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Μουλιάζετε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, τα ρίχνετε σε γάστρα μαζί με 2-3 ποτήρια νερό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και σκεπάζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200° C, για 2-3 ώρες. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, C, Ε
  • Φυτικές ίνες
  • Σύνθετους υδατάνθρακες
  • Φλαβονοειδή
  • Ασβέστιο
  • Μαγγάνιο
  • Φώσφορο
  • Κάλιο
  • Κουερσετίνη