Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 12 τσέρι (ντοματίνια Σαντορίνης) κομμένα στη μέση
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά490 Θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΒράζετε τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και, όταν ροδίσουν, σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με βασιλικό και σερβίρετε. Σύσταση

  • Βιταμίνες: C, E
  • Υδατάνθρακες
  • Φυτικές ίνες
  • Λυκοπένιο
  • Β-καροτένια
  • Φυλλικό οξύ
  • Κάλιο
  • Κουερσετίνη