Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
  • 125 γρ. καπνιστή πέστροφα (κομμένη σε κομμάτια)
  • 150 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 40 γρ. νεροκάρδαμο
  • 50 γρ. σαλάτα
  • 1 μικρή χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Χυμό και μακρόστενες λεπτές φλούδες από 1 λάιμ
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
163,7 θερμίδες
8,9 γρ. λιπαρά
18,25 mg χοληστερίνη
2,1 γρ. φυτικές ίνες

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15′

Χρόνος μαγειρέματος: 10′

1. Βράζετε τον αρακά και τα φασολάκια. Τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τα κρυώνετε αμέσως με τρεχούμενο κρύο νερό.

2. Προσθέτετε τα κρύα λαχανικά σε ένα μπολ με το νεροκάρδαμο, τη σαλάτα κομμένη με τα χέρια, την καπνιστή πέστροφα και τα φύλλα δυόσμου.

3. Χτυπάτε σε ένα σέικερ το χυμό λάιμ και τις φλούδες, το ελαιόλαδο, το μέλι, 1 κουταλιά νερό και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μείγμα τη σαλάτα, ανακατεύετε και τη μοιράζετε σε πιάτα σερβιρίσματος.

Μερίδες
για 4 μερίδες