*Αν θέλουμε να ξεφλουδίσουμε ντομάτες – είτε για να τις μαγειρέψουμε είτε για σαλάτα – μπορούμε να αφαιρέσουμε με ένα μικρό μαχαίρι το κοτσάνι, να χαράξουμε στο κάτω μέρος τους ένα σταυρό, στη συνέχεια να τις ρίξουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και να τις αφήσουμε για μισό λεπτό περίπου. Μόλις τις βγάλουμε τις τοποθετούμε σε σκεύος με κρύο νερό. Ύστερα με το μαχαιράκι αφαιρούμε με ευκολία τις φλούδες.

*Αν θέλουμε να κόψουμε κρεμμύδι – σε φέτες ή σε ψιλό καρέ – μπορούμε να του ρίξουμε λίγο ξύδι ώστε να αποφύγουμε να μας κάψει τα μάτια.

*Αν το πρόβλημά μας είναι ότι δεν καθαρίζουν καλά τα βραστά αυγά μπορούμε όταν τα βράζουμε να προσθέσουμε στο νερό λίγο αλάτι και ξύδι. Μόλις βράσουν θα πρέπει να τα αφήσουμε σε κρύο νερό ώστε να παγώσουν καλά (αν βιαζόμαστε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγα παγάκια) και έτσι στη συνέχεια να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.