Φαίνεται ότι οι πρώτες έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους όσον αφορά την εγκυμοσύνη, σε σύγκριση με τις δεύτερες, σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο δρ. Richard Sherbahn από το Advanced Fertility Center του Σικάγου μελέτησε τα στοιχεία από 2.500 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης που έγιναν στη συγκεκριμένη κλινική σε χρονικό διάστημα 8 ετών. Παράλληλα, χώρισε τις γυναίκες σε 3 ομάδες: εκείνες με φυσιολογικό βάρος, τις παχουλές και τις πολύ αδύνατες.

Το 50% των γυναικών στην ομάδα φυσιολογικού βάρους είχαν αποκτήσει παιδιά.

Το αντίστοιχο ποσοστό στην ομάδα των παχύσαρκων γυναικών ήταν 45%, ενώ στις αδύνατες γυναίκες (με Δείκτη Μάζας Σώματος έως 18) ήταν πολύ χαμηλότερο (34%).

Το πολύ χαμηλό σωματικό βάρος μπορεί να εμποδίσει μια γυναίκα να συλλάβει με φυσιολογικό τρόπο εξαιτίας της μείωσης των οιστρογόνων στον οργανισμό της, εξηγούν οι ειδικοί.

Σε μια κοινωνία που δίνει μεγάλη έμφαση στους κινδύνους της παχυσαρκίας, επισημαίνουν ότι καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι στο ζήτημα της γονιμότητας το να είναι μια γυναίκα πολύ αδύνατη μάλλον είναι χειρότερο από το να είναι πολύ παχιά.