Ίσως να φταίει ότι ο καιρός σήμερα είναι βροχερός, ίσως να φταίνε οι διακοπές του Πάσχα, αλλά δεν μπορώ να μη σκέφτομαι διαρκώς το καλοκαίρι για να ανέβει η ψυχολογία μου (42 μέρες έμειναν μέχρι την 1η Ιουνίου, αλλά ποιος μετράει;)

Κόντρα λοιπόν στον καιρό, σκέφτομαι τα καλοκαιρινά θέματα ομορφιάς για το Vita (www.vita.gr) και τσεκάρω τα αντηλιακά που είναι αρκετά και αξιόλογα.



Αυτά που μου έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ολοκαίνουρια και είναι τα ελληνικά Solene που έχουν διεθνείς προοπτικές ανάπτυξης. Πρώτον, λόγω της μεγάλης γκάμας τους (προσώπου, σώματος, παιδικής, με πολλούς δείκτες προστασίας και για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για τον φωτοευαίσθητο). Δεύτερον, λόγω της σύνθεσής τους, που είναι 100% σύμφωνη με τις συστάσεις της Ε.Ε.: περιέχει φυσικά συστατικά, χωρίς parabens, σιλικόνη, προπυλενογλυκόλη, παραφινέλαιο και αιθανολαμίνες.

Το γαλάκτωμα σώματος με SPF 20 που δοκίμασα μου άρεσε πολύ. Έχει ελαφριά υφή, που δεν κολλάει και έχει μια ευχάριστη απαλή μυρωδιά (παρεμπιπτόντως, τα παιδικά αντηλιακά Solene μυρίζουν τσιχλόφουσκα)





H μεγάλη καινοτομία των Solene είναι ένα φυτικό σύμπλεγμα 4 καροτενοειδών φυτικών εκχυλισμάτων (καρότο, τομάτα, cranberry και λάδι buriti), που λέγεται C4-carrotenoids complex και σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες, δρα σε 4 επίπεδα προστασίας της επιδερμίδας κατά της UV ακτινοβολίας. Προστατεύουν το DNA της επιδερμίδας, διατηρούν σταθερή την υγρασία της, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη φωτογήρανση και καταπραϋνουν από τις καυτές ακτίνες του ήλιου.

Τα καινούρια αντηλιακά Solene θα τα βρείτε αποκλειστικά στα φαρμακεία σε πολύ προσιτές τιμές (από 11-15 ευρώ).