Άλλη μια δικαιολογία μας δίνουν οι επιστήμονες για να φάμε την αγαπημένη μας σοκολάτα. Όχι όμως την γάλακτος ή τη λευκή, αλλά αποκλειστικά τη μαύρη και μάλιστα με περιεκτικότητα σε κακάο 60-70%. Η καθημερινή της κατανάλωση σύμφωνα με τους αυστραλούς ερευνητές που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνά τους στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal μπορεί να μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό σε ανθρώπους που έχουν μεταβολικό σύνδρομο (δηλαδή έχουν έναν συνδυασμό παραγόντων κινδύνου όπως αυξημένο σάκχαρο, πίεση, χοληστερίνη, πάχος κλπ.).

Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση της πλούσιας σε αντιοξειδωτικά μαύρης σοκολάτας. Η έρευνα διεξήχθη σε 2.013 ανθρώπους με μεταβολικό σύνδρομο και χάρη στα κατάλληλα μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα εκτιμήθηκε η δράση της σε βάθος χρόνου δέκα ετών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η κατανάλωση καθημερινά μαύρης σοκολάτας με περιεκτικότητα σε κακάο 60-70% μπορεί να αποτρέψει 70 καρδιαγγειακά επεισόδια ανά 10.000 ανθρώπους στη διάρκεια δέκα ετών. Επίσης, μπορεί να αποτρέψει 15 θανατηφόρα εμφράγματα ή εγκεφαλικά ανά 10.000 ανθρώπους σε δέκα χρόνια. Για όσους χρειάζονται ακόμη δικαιολογίες για να φάνε λίγη κουβερτούρα η είδηση αυτή δίνει το τέλειο άλλοθι!