Υλικά

  • ½ κούπας μαργαρίνη, που έχει μαλακώσει
  • 1 ¼ κούπας ζάχαρη
  • ½ κούπα άπαχο γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση λεμονιού
  • 2 ασπράδια αυγών ή 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια
  • 2 κούπες Quaker
  • 1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • ½ κουτ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση* Απλώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και λιπάνετέ το

* Χτυπήστε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν πλούσια υφή

* Προσθέστε το γιαούρτι, τα ασπράδια, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν. Σταδιακά συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη ζάχαρη

* Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το στο ψυγείο για 1 έως 3 ώρες

* Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190οC

* Με ελαφρώς αλευρωμένα χέρια, πλάστε μικρές μπάλες και βάλτε τις στο ταψί. Βουτήξτε τον πάτο ενός ποτηριού στην άχνη ζάχαρη και πιέστε μία μία τις μπάλες ώστε να σχηματιστούν τα cookies

* Ψήστε για 10- 12 λεπτά περίπου ή μέχρι να σκουρύνουν οι άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν για 2 λεπτά προκειμένου να τα ξεκολλήσετε εύκολα

* Πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη

Δείτε επίσης: