Υλικά

  • 800 γρ. σφυρίδα φιλέτο κομμένη σε 4 μερίδες
  • 200 γρ. Quaker τριμμένο στο μίξερ έως ότου γίνει πούδρα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα τους και το χυμό τους ξεχωριστά)
  • 8 τούφες από μπρόκολο
  • 200 γρ. καρότα baby
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση
* Βάλτε το Quaker σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό, τον άνηθο και το ξύσμα ενός λεμονιού. Ανακατέψτε καλά το μείγμα

* Λαδώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί

* Απλώστε στο ταψί τα φιλέτα της σφυρίδας και αλατοπιπερώστε τα καλά και από τις δύο πλευρές

* Πανάρετε τα φιλέτα στο μείγμα του Quaker με τα μυρωδικά από τη μία τους πλευρά

* Ψήστε στους 190ο για 20 λεπτά έως ότου γίνει τραγανή η κρούστα των μυρωδικών

* Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βράστε τα λαχανικά σε ξεχωριστά σκεύη και όταν είναι έτοιμα, αλατοπιπερώστε τα, ρίξτε τους λίγο ελαιόλαδο και κρατήστε τα ζεστά

* Σε ένα σέικερ ρίξτε τη μουστάρδα, το ξύσμα από 1 λεμόνι και τον φρέσκο χυμό τους. Προσθέστε το ελαιόλαδο και χτυπήστε δυνατά μέχρι να δέσει η σάλτσα

* Περιχύστε τα φιλέτα με τη σάλτσα